Så väljer du rätt magasinering i Malmö

Publicerat: 2019-08-15

Magasinering i Malmö

Behov av magasinering uppstår i många situationer. Mindre bostad eller flytt utomlands en period. Då är det skönt att veta att dina saker förvaras på ett tryggt och bra sätt. Här är våra tips för att välja rätt magasinering!

Vilken typ av magasinering som är bäst för dig beror på ett flertal faktorer. Det är viktigt att ha tänkt på dessa innan man fattar sitt beslut. Här nedan följer ett antal punkter som du bör ta i beaktning inför val av förråd och magasinering.

Hur stort utrymme behöver du för magasineringen?

Det är viktigt att räkna ut hur stort förrådsutrymme du behöver. Som riktmått brukar man säga att 50 flyttkartonger upptar ungefär 7 kubikmeter.

Betala inte för mer utrymme än du behöver! Ofta används bara cirka 60% av förrådet. Ytterst sällan fylls det till taket. Det innebär att du som kund betalar för mer utrymme än du verkligen använder.

Välj magasinering baserat på vad du förvarar

Två olika förrådstyper är vanligast: varm- och kallförråd. Vad som är bäst för dig beror på vad du förvarar. Kallförråd är inte isolerade och temperaturen kan skifta snabbt beroende på utomhustemperatur. På vintern kan det bli minusgrader. Därför lämpar sig detta bäst om du förvarar saker som inte är känsliga mot kyla och fukt, till exempel stora möbler, vinterdäck, krukor eller utemöbler.

För föremål som är känsliga mot fukt och kyla, som elektronik, böcker och kläder, väljer du istället varmförråd. Där råder stabil temperaturnivå, så du slipper oroa dig för att något ska förstöras. Säkerställ att platsen är isolerad, har god ventilation och/eller är utrustad med avfuktare.

Löpande tillgång till sakerna?

Fundera på om du behöver tillgång till dina saker löpande eller inte. Om du gör det med jämna mellanrum ska du välja ett förråd som erbjuder det. Det kan i så fall även vara bra att välja ett förråd som ligger nära din bostad.

magasin och förråd

Magasinering och säkerhet

Se till så att du får behålla dina saker! Jämför förutsättningar för lås och larm beroende på dina preferenser vad gäller säkerhet.

Ta in offerter

När du vet vad du behöver och är ute efter kan du ta in offerter från flera företag som erbjuder magasinering. Då kan du se i detalj vad som ingår i tjänsten och jämföra kostnaden. Det är du som ska vara nöjd i längden!

Behöver du hyra förråd? Kontakta oss så hjälper vi dig!


« |Här finns vi

Våra förråd är belägna på Svetsaregatan 2 i Svedala.

Visa på karta